ceturtdiena, 2011. gada 3. novembris

Diena pirms darba - top pusdienas. Vista.

4 nekā nedarīšanas dienas jeb brīvdienas veiksmīgi pagājušas. Fonā skan Soundtrack no filmas The Godfather. Izrādās, ļoti laba filma.. Kur es biju agrāk??? Rīt uz darbu.. tas nozīmē, ka mūsu mājās parādās ēdiens. :)

Šoreiz būs vistas fileja asā tomātu mērcē ar melliem makaroniem

Recepte - pilnīga un totāla improvizācija a la kas uz doto brīdi bija mājās, lai nav jāvazājas pa Mahimu.
Vistas filejas - 3 gab. (sanāca ļoti daudz ediena, visu var samazināt)
puspaprika sarkanā
1 burkāns
1 sīpols
tomāti savā sulā - 1 liela bundža
1 ēk. mango mērce
sāls, pipari, vistas garšvielas, karijs, garam masala u.c. burvestību zālītes. Garšvielās ir spēks. Jāliek ir tas, ko uz doto mirkli gribas - asu, saldu, saldskābu, neitrālu utt.
Pasniedz ar makaroniem, rīsiem, griķiem.

Uz nelielas pannas eļļā nedaudz noblanšē sīpolus, pēc tam pievieno burkānus un papriku. Apcep, noliek malā. Uz palielas pannas apcep vistas fileju, kas ir sagriezta nelielos gabaliņos.

Kad vista apcepusies, pievieno garšvielas - kā Mr.Husband saka - burās. Ļauj pacepties t.i. lai iztvaiko liekais ūdens. Tad pievieno dārzenīšus, pievieno tomātus. Liek vāku pasautē 5min. Pievieno piparus, mango mērci, tabasco mērci pēc garšas. Apmaisa. Pagaršo.

Ļauj mērcei vēl paburbuļot kādas 5min uz nelielas uguns, lai garšas saiet kopā.
Pasniedzu ar makaroniem - šoreiz special delivery no Romas - makaroni ar tintes zivs garšu. he he he iedomājieties, tomēr kkas nogāja greizi - aizmirsu sāli makaronūdenim piebērt.. Bet gāja iekšā arī bez tā labi ;)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru