svētdiena, 2011. gada 16. oktobris

Inspired - netradicionālās kotletes

Njā, rudens ir pietuvojies neizbēgami. Skatoties pa logu var redzēt superīgākās dabas krāsas. Tik žēl, ka netieku ārā, lai tās iemūžinātu :( JO rudens ir skāris arī manu degunu un kaklu - slimība. Tāpēc iztieku vien no logā redzētā, gan no tā ka var bezmērķīgi nosist laiku un noskatīties visas filmas, kurām nekad neatliek laika. Šodienas veikums ir 2 filmas un 1 multene. Multene gāja pa TV3 no rīta. Filmas - pirmā tāds puišu prieks - "Captain America", otra gan ir manis izvēlēta un jau redzētā "Julie & Julia". Kaut arī klepus beidz nost, tik un tā šodien pagatavojām ģimenes pusdienas: "Gaļas bumbas (Meat balls) tomātu mērcē". Vīrs noēda 2 porcijas... Viņam jau garšo gaļa, un ja vēl mērce klāt, un tā sastāv no tomātiem un kečupa - tad rodas jautājums, kā tas var būt negaršīgi..?

Recepte īstenībā ir vairāk vai mazāk pašizdomāta, tik kaut kad biju pārskrējusi ar acīm vienai, kas bija iedrukāta iekš receptes.lv. Bet tā kā man tā adrese ļoti nepatīk (jo tur atrast labu recepti ir gana pagrūti - pārsvarā tādi viduvēji izpildījumi, labāk lietoju virtuve.cālis.lv), nācās improvizēt. Un - sanāca :)
Šeit ir kas līdzīgs, ko pagatavoju es.

Šo recepti atradu tagad: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/meatballswithtomatos_74759

Sastāvdaļas
Mājās atradās 500g jauktas maltās gaļas, bet es ieteiktu ņemt liellopu - viņš tās štengrāks un gardāks
1 paciņa rīsu (tie, kas pārdodas paciņās - Valdo, ja nemaldos) (1 paciņa aizmirsta gulēja plauktā)
1 vidējs sīpols
2 olas
1 kārba mizotu tomātu savā sulā (tā lielākā)
1 kārba tomātu pastas (es šo liktu receptē, jo pēc manām domām tas tur iederas ideāli - šoreiz man nebija un tīri labi iztiku ar ķečupa parpalikumiem)
sāls, pipari


Ļoti vienkārši - novāra rīsus, pieliek klāt malto gaļu, 2 olas, sāls pipari. Varētu likt rīvmaizi - tad sanāk kā kotletes, bet man negaršo parastās latviešu/krievu kotletes tāpēc rīvmaizes nav. Masu sajauc un ar rokām veido nelielas bumbiņas - tefteļi. Izmērs, tas būtu katram pašam jāizlemj. Apcep panā no abām pusēm, un kārto viena kārtā cepamtraukā. Tomātus ielej bļodā, sablenderē, lai ir viendabīgi, var arī ar nazi sagriezt, vai ar stampu sastampāt. Pieliek klāt tomātu pastu, sāli, piparus (ja ir vēlme, ar garšvielām var eksperimentēt; man negribējās). Pārlej gaļas bumbas, bet tā lai visas ir nosegtas un tikai mazliet tās var redzēt. Liek cepeškrāsnī 180° aptuveni 20-30min. (aizmirsu pievaktēt pulksteni un vadījos, pēc pagaršošanas metodes). Pasniedz siltas ar makaroniem, griķiem, kartupeļiem (labāk būtu biezputra).

Enjoy your meal.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru