pirmdiena, 2011. gada 5. septembris

Vienkāršās vafeles

Kā jau minēju, manā īpašumā ir parādījusies vecā labā krievu laiku vafeļu panna. Tā nu ķēros pie viņas iemēģināšanas, jāatzīstas - ir ziepes! Viss sanāca tik labi, ka bail pārēsties :)

Recepte (pielāgota no cālis.lv)
50g cukurs
50g sviests
1 ola
150g miltu
250 ml piens
sāls

Olu saputo ar cukuru, pievieno izkausētu sviestu, miltus, pienu, sāli. Sajauc kārtīgi, lai nav kunkuļi un liek ledusskapī 1h uzbriest.
Cep vafeļu pannā. Pasniedz ar kādu no saldajām mērcēm (šokolādes, karameļu, iebiezinātais piens vai kādu gardu džemu).
Par nelaimi viņas sanāk nedaudz mīkstas, ja pa maz pacepj, un ja pēcāk krāme kaudzē. Es viņas liku pa vienai uz koka dēlīša, lai sacietē.



Diez vai no šīs receptes sanāktu vecās labās tūtiņas, bet našķis superīgs. Ēdām kopā ar mājās gatavoto ābolu biezeni. Pirkstiņi nolaizīti, un tētim arī dažas palikušas. Ņam!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru