trešdiena, 2011. gada 21. septembris

Sen neredzēta!

:)

Kauns! Man ir liels kauns, ka nespēju atrast laiku, lai padalītos ar kārtējām manām izdarībām. :(

Nesen atgriezos no darba un secināju, ka veselīga miega vietā padarbošos gar bildēm un blogu. Izgulēšos koka mētelītī.

Tad nu pēc kārtas:

Citronu gardumiņi
Pāris dienas atpakaļ izlēmu mammai par godu izcept pāris mafinu. Tā, kā būdama pie viņas pamanīju paciņu Dobeles citronu keksa, izlēmu to izmantot. Tik to citronu keksu es uzlaboju, pievienojot ūdens vietā pienu. Kā arī tika pievienotas ananāsu sukādes. Kad keksiņi bija izcepušies, un nedaudz atdzisuši - iemērcu to augšiņas izkausētā šokoladē. Kā mamma teica ēdot trešo keksiņu - ka es to paciņu esot atdzīvinājusi! Prieks censties.
P.S. pašcepti keksi man garšo labāk.. :)




Otrai virtuves darbs - bija "gardais makaronu sacepums"
Kad vīrs piedāvā novārīt makaronu, tas nozīme, ka būs vienkārši novārīti makaroni ar kečupu, labākajā gadījuma kāds cīsiņš klāt. Bet savukārt, kad es piedāvāju novārīt vienkārši makaronus, tas nozīmē, ka tur atradīsies viss kas ledusskapī mētājās - tas kā pie Mārtiņa Rītiņa. :)
Makaronu sacepums
Domāju, ka bildes izteiks daudz.

Tatad:
Novara makaronus, kādi nu kuram garšo (man, piemēram, nepatīk makaroni spirāles).
Makaronus ieber cepamtraukā, piegriež gaļiņu, vai sēnes, vai garneles, vai krabju nūjiņas, vai tikai dārzeņus - fantāzijai nav robežu. Man šoreiz bija 2 veidi gaļiņas (apcepti vistas filejas gabaliņi un kūpināts karbonades kabaliņs, pāris dienas nostāvējis - sacepumam der ideāli), tomāti, garšvielas - pipari, sāls, tā kā bija vista, tad piebēru Indiešu kariju (nopirku Alfā Tiger veikalā pa 1Ls (labs)!), kaltēts tumšais baziliks. Arī ar garšvielām var variēt. Un nobeigumā pārlēju ar sakultām 2 olām un saldo krējumu. Ka arī pārbēru ar rīvētu Holandes sieru. Liek cepeškrāsnī 180° tik ilgi līdz siers izkusis un olu maisījums sacepies.
Lai garšo!

Un trešais tādienas garadarbs - ķirštomātiņi želejā!

Vadījos pēc Ievas Mājas un Ievas Virtuves receptēm. Saliku abas kopā - kādi sanāca, došu ziņu vēlāk, vēl nav nogaršots.

Kā arī atradu recepti vēl ābolu pārstrādes iespējai - ābolu sacepums ar rupjmaizi. Dažādības pēc bija labi.

Tā lūk biju pastrādājusi!

P.S. jāsāk adīšanas/tamborēšanas darbi - ārā auksts. Novēlu krāsainu rudeni! :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru