sestdiena, 2011. gada 3. septembris

Dzimšanas dienas Siera kūka ar dzērvenēm

Vakardien, 2.septembrī, dzimšanas dienu svinēja Elvisa brālis. Šodien ir paredzētas svētku pusdienas/vakariņas ģimenes locekļiem. Tad nu nolēmu paspīdēt ar kārtējo savu kulinārijas meistardarbu - siera kūku! Klasika.
Recepte:
2-3 olas
Cukurs (pēc garšas, skatoties ar kādām ogām vai mellenes, dzērvenes, brūklenes u.c) - aptuveni 100g
2 pac. Rama creme bonjour (Philadelfijas siers vai mūsu pašu Kārums krējumsiers)
Biezpiens 1 pac.
Saldais krējums (var iztikt arī bez)
Ogas (200g aptuveni, parasti tās tikai dekorē kūku)
4.ē.k milti (ar kaudzi)
vaniļa (esence vai cukurs)
Pamatnei: 1pac Selgas cepumu
50g sviests istabas t°



Sākumā gatavo pamatni. Cepumus pārvērš drupačās, to var darīt dažādos veidos. Piem. izmalt caur gaļas mašīnu vai ielikt visu blenderī, vai arī ielikt dvielītī un ar gaļas āmuru saskaldīt. Tad drupačas ber ietaukotā cepampannā, un sajauc ar sviestu. Izveido kūkas pamatni. Tālāk gatavo pašu kūku. Saliek visu kopā bļodā un sablenderē (vai ar mikseri sakuļ). Kuļ, tā lai rastos putiņas un kūka būtu gaisīgāka. Lej pannā ar cepumiem, kur ir sabērtas ogas. Ogas var arī pievienot mīklai, un sablenderēt. Cep cepeškrāsnī 180° 45-50 min, atkarīgs cik šķidra ir kūka.

Šī kūka ir forša ogu sezonā - kad viņu ir tik daudz, ka mute jēla no ēšanas.

Lai labi garšo!

Šī dāma, mājas pelēkā kaķene, vienmēr vēro mani rosamies virtuvē. Viņa neprasa ēdienu, bet gan vienkārši visu pārbauda, vai ir ievērotas pareizās sastāvdaļas un proporcijas.

1 komentārs:

  1. nu tu dajooosh- taa siera kuuka- ummmiii jamiii izskatiijaas!!! you go girl!

    AtbildētDzēst